tisdag 6 maj 2008

Vem är ironisk?

SOM ALLA vuxna vet är alla barn dåliga på det mesta, ja, i princip allt. De vet inget om vare sig stil, vad man bör och inte bör säga i vissa sammanhang, hur man skall handskas med auktoriteter, dvs. de alltid bättre vetande vuxna, men framförallt inget alls om moral – de är helt enkelt ofullkomliga människor, de KAN liksom inget. Att då tänka sig att dessa … varelser skulle bedömma eller värdesätta sina lärare, de under ”lång tid utbildade” vuxna som ägnar sina liv åt att försöka minimera just deras ofullkomlighet, är naturligtvis uppenbarligt befängt. Det är VÄLDIGT lätt att tänka sig att dessa … barn, med sin generella illvilja (eller vad det nu beror på att de jämt och ständigt ska kritisera de som vet bäst) kommer att använda sig av en sådan … makt, TILL SIN EGEN FÖRDEL! Eller hur? Därför är Reepalus och alla andras idéer om att ge barn åtminstone en viss talan, åtminstone en LITEN röst åt vad de själva anser om de människor som de träffar oftast eller minst lika mycket tid som sina föräldrar, självfallet helt felaktiga! Dessutom har de definitivt ingen känsla för kvalité.

OCH F.Ö., för de som inte visste det så älskar folket i Malmö plastpåsar i ALLA former. Stoppa för fan allt du har, typ hela ditt liv i en plastpåse … och låt den liksom flyga för vinden, likt brödpåsarna man finner i alla träd över hela Möllan – det är ren poesi … (Tack återigen Rick för dina bilder och ditt ”seende”.)

/Capitano

1 kommentar:

Plast sa...

Haha,
garvade glatt och otvunget åt lärarresponsen idag: "jag tycker inte att man ska döma ut folk hur som helst", "Jag har ingen lust att lärare ska känna sig kontrollerade", eller rädslan för att vissa kommer att "fjäska sig in hos eleverna för att få bättre betyg". Eller varför inte argumentet att eleverna kan använda det som "en slags hämndaktion"...

Well, som morsan skulle ha sagt: man känner sig själv genom andra.
"Fjäska sig till betyg"? Nä, det händer väl inte?...
/
Stambecco (svårt glad att han för evigt och för länge sedan lämnade den där miljön)