söndag 27 april 2008

Bland tomtar och troll


Kapar´n och jag tog en runda idag vid brunchtid (?). Några mil i blandad - och bitvis okänd -terräng. Benen var förvånansvärt pigga och även om det inte var det hårdaste pass vi gjort var det fullt tillräckligt för att motivera softande resten av denna varma söndag.

Efter en dusch hemma hos Sweet Amanda på Ystadgatan svidade jag om till civila kläder och började leda cykeln mot stationen. Korsade Möllevångstorget där det idag var någon slags öppet hus för sopor. Tanken var att boende i krokarna skulle kunna bära dit sitt skräp för att få det bortfraktat till Spillepengen. Det märkliga var att Sysav:s containrar gapade så tomma.

Förklaringen låg i att strömmen av troll som bar skrot från torget var på rastaflätan lika intensiv som de som bar dit...
Som om Möllevångsgruppen suttit i stormöte och beslutat sig för att inte en loppig 80-talssoffa, inte en trasig lampa, uttjänt energislukande dammsugare eller luggsliten, industriknuten orentmatta fick lämna landet LaLa.

Ledighetskommittén i det vita "håll möllan rent"-party-tältet (Jag skriver party- med stor tvekan. Begreppet har devalverats rejält under deras belägring de senaste veckorna) såg missnöjda ut. Men herre gud, vad man åstadkommit var ju det perfekta kretsloppsamhället där troll byter sopor med varandra. Go Möllan!

/Stambecco

3 kommentarer:

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Klockrent kretslopp (apropå lopp…)

Och skoja om det blev just slackervibb på eftermiddan. Hämtade upp liggstolen till balkongen och låg i den minst tre timmar, ljuvt underhållen av grannens ivriga spikande på nya uteplatsen samt sedvanligt duvkluckande från träden. Har just nu dessutom avrundat med en sextitretusenskalorimacka alá ägg & bacon. Det var jag värd en söndag som denna, gonatt…

/C

Anonym sa...

Så sant. Andras junk är alltid intressantare än ens eget.

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Junk är ju generellt intressant och att fynda är apkul, speciellt i cykelsammanhang. Tack förresten för ditt omdöme om vår blogg tidigare och det är tyvärr inte särskilt förekommande med kvinnor här, välkommen att kommentera så mycket du orkar.

/C