måndag 28 maj 2007

Ringsjön runt närmar sig


Vänner, nu drar det ihop sig till Ringsjön runt. Detta motionslopp är, till skillnad från Landskronabygden runt tydligen, riktigt kul och till 90% professionellt arrangerat. Varierande natur, lagom backar och sköna depåstopp avlöser varandra i kanske fem mil tills man närmar sig Höör söderifrån och en riktigt mjölksyreklättring tar vid. Väl uppe på backen får man belöningen för mjölksyran och en skön nerför följer. Sedan kommer loppets enda aber, de sista fem km av 65 km-rundan trängs man ihop med pubertala skolklasser som varken ser eller hör på smala cykelvägar och medelhastigheten sjunker med 50%.
Skulle man bli väldigt frustrerad av detta mescyklande och man känner att det finns kraft kvar i benen kan man, strax innan målgång, svänga av och välja att fullfölja 125 km-rundan istället för 65 km-rundan.

Det är nu nästan femtusen anmälda och det sköna med det är att man kan välja vilket tempo man vill hålla. Det finns alltid andra cyklister att ligga på rulle efter om man känner för att släppa eller rycka.

Det går att anmäla sig på plats men smidigast är att göra det på hemsidan nu snarast om man vill slippa en halvtimmes bök på lördag. Anmäl er i så fall till 125 km (oavsett vad som sedan blir verklighet).

Läs mer här och anmäl er.

5 kommentarer:

Plast sa...

Vilka sympatiskt korta lopp...
;-)

u sa...

Såja, nu är de nedriga prickarna borta...

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Hmm, jag har kollat upp rundan nu. Man cyklar alltså först 65 km till Höör sedan VÄNDER man och kör tillbaka samma jävla väg som man har kommit för att sedan vika av ut mot Rolsberga.

Ett alternativ till detta, i mitt tycke lite korkade upplägg, är ju att man när man kommer till Snogeröd första gången helt enkelt skiter i att köra till Höör och vända och istället kör ut direkt på extrarundan runt den lilla sjön? Det bär mig liksom av princip emot att cykla tillbaka en väg man just tillryggalagt och kämpat ner.

/c

Anonym sa...

Men det är den andra sidan av vägen du ska kämpa ner. Upp och ner blir motsatt.

Du föreslår alltså ett alldeles eget Ringsjön runt-lopp? Ringsjön 100 km eller nåt sånt.

/r

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Just det, ett eget smartare CKRM-Ringsjön runt. Jag tror jag går på den varianten, om jag nu är pigg.

/c