söndag 21 september 2008

Folktomt på Österlen (nästan)


Någon klunga fanns det inte tid till i helgen. Fin fixie-utflykt däremot. Sweet-A och jag satte kurs mot ett septembertomt Österlen i lördagens relativa stiltje, köpte rökt firre och färsköl i Kåseberga, solade oss vid Ale Stenar innan vi letade oss fram till ett B&B i Backåkra (home of the Bregott-kossorna fick vi höra). Eftersom säsongen är över blev det till att trampa ytterligare någon mil upp till Ingelstorp för att käka på kvällen. Och jävlar om det var värt det! Har du vägarna förbi så missa för guds skull inte krogen i Ingelstorp. Kärleksfullt, gott och till priser som gör att man har gott om pengar kvar att dricka gott vin för!
Söndagen kom och med den vinden. Från nordöst. Kraftig. Och vårt mål för dagen var Simrishamn. Rakt - just det - nordöst om Backåkra. Men med lite utflykter kors och tvärs på nya och okända vägar kryssade vi oss uppåt. På det hela taget - en trivsam tur med många mil i benen, mycket vind i håret och en nästan vårlik solbränna.

Och på tal om Bregottkossor:


/Stambecco

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag slutade med Bregott för längesen...

P.

Sånger från nedre botten sa...

Grymt vacker bild, man blir ju nästan landsbygdsreligiös av den. Men bara nästan. Men fixien lär ha sugit rätt bra i benen på sina ställen antar jag.

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Möcke vackert. Och bregottbilden ser ut som en brinnande kossklunga i en värstingvurpa. Huvva!

/C