torsdag 25 september 2008

Benstark


Så ska han upp på sadeln igen. För att visa att gammal är äldst? Eller för att Kazakstanska oljepengar luktar lika diskret som franska bankers? Eller bara för att han suger på golf, promenader och duvmatning?
Förra året var jag i Asana (denna bisarra stad!) och letade som en tok efter en Asata-tröja att bära hem. Fans icke att uppbringa. Och de sporthandlare jag besökte visste inte ens att det fanns ett stall med namnet. I Kazakstan, berättade man, är det boxning som är folksporten. Och korruption, skulle jag kunna tillägga.
För övrigt kan väl den gode Lances efternamn läggas till raden av småroliga cyklistnamn...

/Stambecco

6 kommentarer:

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Och man kan ju fråga sig vilken roll han får i laget? På på nått sätt är han ju stjärnan som alla ska hjälpa, men är han så pass bra? Och kommer Contador dit - årets tourvinnare, som ännu tydligen inte har klart med något lag - så lär ju han räkna med att bli kapten. Bäddat för trubbel?

Contador betyder f.ö. revisor på spanska.

/C

Anonym sa...

Häftig bild! Har haft nöjet att stöta på honom på ett träningspass i Frankrike för några år sedan... De kazakstanska oljepengarna, oavsett hur diskret de luktar, kommer nog inte tillfalla honom eftersom han deklarerat att han kör utan lön nästa säsong... Mitt bud är att Contador byter stall till nästa år - han kan omöjligt vara säker på att vara förstaryttare nu när Armstrong gör comeback.

Martin

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Du har ju rätt, och så vitt jag vet hänger Contador i luften för tillfället? Och generellt är det ju en ovanligt stor omkastning i lagen och bland sponsorer. Lite småkul att se var allt landar.

Och är det inte, som Stambecco påpekat, jävligt konstigt att om man faktiskt reser till Astana, så är det INGEN som ens har en aning om att de har ett proffscyklistlag ute i Europa?

/C

Anonym sa...

Contador varkar iaf enlig cyclingnews ha vissa svårigheter att bestämma sig om hur han vill göra nästa säsong.

Men frågade Stambecco samtidigt hur många det är som känner till Borat? Hade varit intressant att veta! ;)

Martin

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Borat är ju både skön och ruggig, och tydligen hårt dissad ”hemifrån” - du får fråga Sambecco därvidlag.

/C

Plast sa...

Tja, jag är u en diskret typ som inte gillar att bråka med folk. Men eftersom Kazakstan har världens - i mitt tycke - äckligaste mat, bestående av konserverade grönsaker och inälvsdelar från häst och den genomgående drycken är fermenterad hästmjölk eller rysk vodka, är det lätt att tungan slinter fram emot natten. Och trots envetna råd om att INTE INTE INTE prata om Borat gickt det ju inte att låta bli att lite stilla fråga mina värdar om de verkligen var så arga på Borat som man kunde få intryck av i väst.
Det är de. Uj,uj, så arga! En ung universitetsutbildad begåvad tjej menade på allvar att hun med egna händer skulle döda Sacha om han visade sig i Kazakstan. Hade hon sett filmen eller något tv-avsnitt eller klipp på Youtube eller...
Nej, verkligen inte! Det skulle inte falla henne in.

Behöver jag påpeka att vår bil inte dök upp morgonen därpå?

/Stambecco