lördag 9 augusti 2008

Velodromutflykt!

I ordentlig medvind tog jag, Knutas, Jando och de goa pistakillarna Aron (boende i Stockhom, var det nu ligger;–) och Kristoffer oss ner mot Trelle. Och för att inte knäcka pistagänget direkt så höll vi lite lägre kadens ner i den grymma medvinden. (Att cykla växlat i medvind kan ju lätt betyda minst 45 km/h, men med oväxlat kan det bli jobbigt i längden.) I vilket fall blev nerresan lättsamt trevlig och enkel på alla sätt. Knappt acceptabel lastbilsrestaurangskäk inmundigades väl i stan innan vi strax därefter intog velodromen. Som, precis som sist, ser för djävlig ut. I vilket fall borstade vi bort en del av glaset för att åtminstone få lite velokänsla.
Här Aron (missa inte brallorna) och Knutas när de ligger på med vad de förmår på en bana som, i nuvarande skick, faktiskt är närmast livsfarlig för seriös bancykling. Pista Malmö, CKRM, och i princip hela cykelsverige hoppas nu att vi kan få Trelleborgs kommun att hjälpa till med nån slags upprustning av denna kultplats.


Dock skulle vi ju också hem. Och precis lika skön som vinden var söderut, lika obönhörlig var den naturligtvis hemåt. Här måste jag säga att pistakillarna gjorde ett fantastiskt jobb. Att cykla i kraftig mot-, och framförallt kantvind och ändå lyckas hålla upp på rullen var starkt gjort, dessutom med fixie. Vi var inte klockrena på något sätt, men allt som allt blev det ändå en väldigt skön runda på nära åtta mil. Och biran efter var det ju heller inget fel på.

/Capitano

7 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Såja, nu börjar det ta sig igen på den här bloggen! Men de brallorna som grabben på den översta bilden har på sig är väl ändå allt för "räliga", som ni säger där nere.

När det gäller velodromen var det inget på g från kommunens sida eller har jag bara drömt det?

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Vi har lite kontakter, problemet är att de har sålt tomten. Men vi ger oss inte.

/C

Anonym sa...

Jonas! Grabben med dom "räliga" byxorna kommer från Åkersberga. Men oavsett smak/ursprung så är han en synnerligen trevlig och entusiastisk 21-åring som alltid är välkommen att cykla med CKRM. Liksom du, när du väl masar dig hit...

P.

Anonym sa...

Det var ju vansinnigt roligt att cykla i velodromen, även om underlaget inte var av bästa sort. Man kan ju bara drömma om att cykla på parkett...

/r

Sånger från nedre botten sa...

Ah, ungdomligt oförstånd! Jag förstår. Cykel får man ju ta med sig på tåget fram till på söndag. Men då ska jag upp till Uppsala och cykla sista etappen på Ride of Hope. Och låna cykel av dig din rese funkar ju inte alls. Får klura på det här, men jag noterar med glädje din inbjudan.

Anonym sa...

Tänkte dra en runda förbi Trelleb på fredag. Kanske skulle kika på den berömda velodromen. Är det OK att slita bort lite ogräs med cykeldäcken?

Plast sa...

Alla sätt att förbättra underlaget välkomnas!
Och sååå jävla illa är det inte. Glaset är värst; sprickor och grästuvor mer en ...ska vi kalla det utmaning?
CKRM cyklar inte på fredag enär vi förbereder oss för lördagsaktiviteter...

/Stambecco