lördag 16 augusti 2008

Bjud på superhojen!


Idag genomförde CKRM ett succéartat arrangemang (som alltid) på Malmöfestivalen om jag får säga det själv. Vi byggde om en gammal skrothoj till en vacker singlespeed på nolltid inför en stor entusiastisk publik som skrek ut våra namn i extas. Typ. Hur som helst, vi byggde, det gick bra, hojen blev superfin, många var där. T ex dök Pista Malmö upp med sina vackra hojar. Många var intresserade. Från skrot till skryt var temat för vår del av Drömmarnas hus ekologiska del av Lördagsplan.

Anyway, hojen är till salu. En bild här. Fler kommer. Man kan också titta på den i morgon (söndag) på Eko Camp på Lördagsplan. Den är riktigt fin måste jag säga. Lägg ett bud i kommentarerna om du är intresserad. Lägsta bud ligger på drygt 1500:-. Det är ungefär vad cykeln + komponenter har kostat. 53/16 är utväxlingen så den är grymt snabb. Velodromutväxling med andra ord.

Tillägg: Lägg bud genom att mejla cykelklubben eller lägg ett bud i kommentarerna med någon form av kontaktinfo. På festvalens sista dag (dvs fredag 22/8) är det slutbudat.Vi uppdaterar bloggen efterhand med aktuellt bud.

/compagno



Uppdatering med bilder:
Hojen från början


En nöjd Capitano efter ett dagsverke


En detalj


En detalj till

20 kommentarer:

Anonym sa...

gott arbete allihop, måste säga att cykeln blev sjukt snygg. skulle vi inte få in några bud så tar jag den mer än gärna för 1500... Lev väl // Bosco

Anonym sa...

haha, anade nästan att det skulle ligga ett bud från dig här.
Anyway, snyggt jobbat CKRM-crew!

/ P

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

”Skogen” har lagt det första budet, tungt. Tyvärr är det ju så, nu när jag räknat på det hela, att cykeln måste till att börja med åtminstone upp på 1775:- för att täcka de nya prylarna som är påhängda.

/C

Martin B sa...

Ah vad fan, klart att det måste komma in lite bud. Ha lite is is magen bara... Jag tror den kommer säljas till nån med seglarskor och vindjacka för 15 000:- He he
Tack för en fin uppvisning i gruppmek iaf, cyklen blev jävligt fin till slut. Men 53/16 är ju riktigt galet!

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Det är en SS och Malmö är platt, visst är det trögt att starta vid rödljusen men jävlar vad det går undan efter att par vevtag.

/C

Martin sa...

då börjar väl med att lägga ett bud på 2000:-.
(min mail-adress finns väl bloggerprofilen, annar har jag tel 0733 - 40 14 63)
Mvh Martin

Anonym sa...

53x16 - Krävs ju en del för att få lite snurr på de pedalerna... Hur stor är ramen, 56 cm någonting? Och för att vara lite extra nördig frågar jag också om vevlängd och styrbredd. Snyggt jobb förresten (men "navborstarna" kunde jag varit utan)!

Martin

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Sorry, 52/16, tungt men snabbt när du väl är igång: Självfallet kan du ju sedermera byta till vad du vill. Ram 55 c-c, vevarmar 170 och om du med styrbredd menar styrets bredd så är det 43 cm från mitten av pluggarna. Navborstarna är bara lite blingbling för skojs skull, mycket lätta att ta bort.

/C

Sånger från nedre botten sa...

Snyggt jobb får jag säga, även om SS inte riktigt är min grej. Jag gillar "detaljen"; Jando gäspar. Man tröttnar liksom aldrig på att se det...

;-)

Christofer sa...

Bingo Race nu på lördag klockan 1400!

http://www.pistamalmoe.org/2008/08/bongo-bingo.html

Christofer sa...

http://www.pistamalmoe.org/ är den riktiga länken, något skumt hände i förra inlägget.

Skapelsen blev ju riktigt het!

u sa...

Martin L har kommit in med ett bud på 2 500:-.

/compagno

u sa...

Ett bud inkommet från Matias - 2 550:-

u sa...

Kl 17.00 på fredag (22/8) sätter vi deadline för bud. Hojen kan därefter överlämnas under högtidliga former under sista festivalkvällen (om köparen så vill).

Plast sa...

Självklart.
Och lika självklart är det ju att hojen överlämnas på självaste Röda Möllan. Förslagsvis tvärs över gatan från öl-kaféet...


Stambecco

Martin sa...

Då får väl jag ta och bjuda 2 750:- helt enkelt!

Den ska bli min!

/Martin Lindmark

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Kul att du bestämt dig.
Betänk bara att budgivningen pågår t.o.m. 17 imorrn, det kan ju komma in sena bud. Men vi är allerta och lägger ut allt här så snart det händer nått. Lycka till!

/Capitano

u sa...

Grattis Martin Lindmark! Hojen är din!
Vi sitter (med hojen med oss) på På Besök på Nobelvägen 73 ett par timmar framåt om du är i Malmö.
Annars ring mig - 0708-716578

/compagno

Anonym sa...

SS = Singel speed, dvs allt utan växlar. Menar ni på allvar att ni har byggt en cykel med frihjulskrans och inga bromsar? Hur i helvete har ni tänkt att får stopp på åket?

Eller menar ni FIXED GEAR, måhända?

I vilket fall finns det inget radikalt med "fixed gear". Fixed gear = iditoter som kopierar idioter som kopierar cykelbud i USA.

dvs garanteradt någon intelligensbefriad medeklassunge som gåttt på RMI Berghs eller motsvarande och jobbar med reklam eller "kommunikation" == HIPSTER.

fixed gear är CANCER

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Well,

du reagerar precis som man gjorde på 70-talet gällande skateboards eller ”videovåld”, dvs. allt nytt som man inte känner till är farligt, hu! Eller känner du dig bara generellt utanför? Ingen av oss ber om att de som inte vill cykla singelspeed (en racercykel utan växlar med en eller två fysiska bromsar med frihjul, dvs du håller in bromshandtaget för att få stopp på cykeln) ska göra det, det är helt frivilligt.

Att du anser fixed vara för idioter är ok, i sådana fall tillhör jag hellre dem, än fördomsfulla apor som du som uttalar sig om saker det inte vet ett smack om.

Lev väl.
/C