lördag 28 april 2007

Fixed



Fick just höra av den äldsta sonen att han allvarligt funderar på att skaffa en fixed hoj! Och skojja om jag vart glad. Det ska ju bli apkul att ordna fram en sådan.

På bilderna (tyvärr nu bortgångne och saknade) Hatte Stiwenius fantastiskt vackra Gitane Olimpic, som han själv byggde om till just fixed.

/Capitano

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Kul med fixed ja. Vet ni om det kostar mkt att bygga om till fixed eller singel speed ifall man inte har koll på tekniken själv? Något ställe i Malmö som kan fixa? /Johannes

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Hej Johannes. Lite av grejjen är nog ändå att just fixa det hela själv. I vilket fall kan du ju testa genom köpa en billig racerhoj för max 1000:- och själv skruva bort växelprylar och en av bromsarna. Sedan kan du ta den till t.ex. Fridhems cykelaffär och be dom ta bort kransarna bak och sätta dit en singelspeedkrans. Där fram sitter också två kransar och beroende på vilken utväxling du vill ha ska en av dom bort. Själv behöll jag den stora fram eftersom backarna ju i Malmö inte är särskilt frekventa. Lycka till och återkom gärna om du undrar över något. Du kan ocks mejla till klubben, se högermarginalen.

/Capitano

Anonym sa...

Hej. Ja, jag antar att du har rätt. Jag får spotta i nävarna och ta mig i kragen Nu gäller det att höka på blocket och hitta ngt prisvärt! Tack för hjälpen så länge! /Johannes

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Att meka är bara kul kommer du att upptäcka. Du kan ju göra lite som du vill med hojen, kolla denna länken, här finns hur många varianter som helst på hojars utseende.
http://fixedgeargallery.com/

/C

Anonym sa...

Fan vad kul att det börjar dyka upp fixies i malmö. Minns när jag började leta som en idiot efter fixies för ett gäng med år sedan. Gick ju sådär bra. Var ingen som hört talas om det ens..

Ajaa. Lönt å va bitter över det nu.