onsdag 15 augusti 2007

Grodor Ä R Gott!


Så var en ny hoj bärgad som ss-objekt. Vansinnig tur och timeing har försett mig med en Motobecane Grand Record. En fransman som är jå jävla snygg att man blir kär. (Har du dålig koll på Motobecane i synnerhet eller fransoser i allmänhet kan du kolla Motobecanen på cykelhobby. Det är visserligen en touring och den här en racer men man fattar iden...)
Letade på blocket igår efter en ersättare till Mustangen och hittade den här i Ramnäs i Bergslagen och ringde på chans och snubben ville visst sälja för några hundralappar och dessutom skulle han köra ner till Malmö idag (!)och kunde visst tänka sig att ta med hojen... Ment to be, eller?
Så pengar och hoj växlade ägare i ett parkeringshus vid Lilla Torg för någon timme sedan. Happy.
Bilder kommer så snart jag kommer nära min dator.

hils
plast

4 kommentarer:

hogstasovjet@ckrm.nu sa...

Ment to be!
Det var ju askul och då utökar vi cykelbeståndet rent landsmässigt: svenskt, italienskt, italien-belgiskt och nu då även franskt – coolt. (För ett drygt år sedan hade jag faktiskt en polsk [!] hoj på lut på inrådan från Hatte, dock blev det inget av).

Annars hade faktisk Anders en ganska ramhög crescent för en billig penning lämplig för dig. Men som sagt, det var nog menat såhär.

Dock ställer du denna aldrig på pontonen vid stationen kan jag tro?

(Kolla förresten på fixedgeargallery.com, där finns hur många ombyggda hojar som helst och en hel del är just motobecane.)

/c

Anonym sa...

Bara att gratulera! Dock se upp med motobecanes frihjul... eller var det peugot som hade knepiga varianter ... Tänkte själv utöka från italienskt till japanskt! Ja, visst låter det förjävligt! Men en gammal njs- keirinram från usa eller japan borde strax vara på sin resa till Skåne ... sen blir det velodrome först i skåne (JA! det finns!) och senare köpenhamn...
/Pista

Plast sa...

Velo i Skåne? Berätta mer. Jag trodde inte att det fanns någon alls i Sverige. Det snackades ju i Nacka eller var det var för ett par år sedan men sedan hände inte mycket...
(Köpenhamn däremot har tre!)
Hils
Plast

Anonym sa...

Har köpenhamn tre! Låter helt underbart! Det finns en liten rackare i skåne, dock är det inte ngn hög precision, ska kolla in den i nästa vecka, utomhus och asfalt... återkommer med lite bilder...
/Pista