söndag 25 oktober 2009

Up-With-People


Action Day och 350 i lördags. Kamrat Kamrat hade sytt ihop ett bra arrangemang som trots regn och nålblåst samlade en hel del folk till att cykla för att fästa uppmärksamhet på klimathotet. Som en del av ett globalt initiativ.

Vi började något tjugotal småfrusna vid St Knuts torg i Malmö, trampade på till winervals och annat vackert och samlade upp ytterligare ett gäng på Värnhem innan vi vände ut mot Lundavägen för att möta ett stort gäng i gula västar som kom den vägen. Tillsammans fortsatte vi in mot Malmö igen medan vi debatterade huruvida en cykelmanifestation måste stanna vid varje rödljus. räcka ut handen vid sväng eller förse ekipaget med erforderliga reflexer. Typ.

Vi svängde förbi Värnhem på nytt och plockade upp ytterligare ett gäng och vi det här laget var vi väl gott och väl hundrafemtio cyklister som irriterade trafiken på väg mot en gemensam slutmanifestation på Stortorget.

Det var en riktigt fin parad och de som inte tutade ilsket vinkade glatt. Och framme vid Stortorget hälsades vi med smattrande applåder när vi anslöt till demonstranterna där.

Och det var nu det började bli lite problematiskt. Författaren och resenären Bruce Chatwin menar att han hela sitt liv drevs av en enda frågeställning: "Vad gör jag här?" Och vi var fler som ställde oss den fråga då och där på torget.

Varför? Kanske för att det inte gick att tända en cigg utan att få en mördande blick från mannen i funktionskläder som mumsade medhavd vetekli ur gammal glasslåda (eko-glass) som om varje tugga var den sista? Kanske för att vi ombads att med våra kroppar forma siffrorna tre-fem-noll på det våta torget? Eller var det mängden av amerikansktalande ungdomar som organiserade än det ena än det andra? Det kändes som om Up-With-People hade tagit över miljöfrågan…

Vi drog oss skamset undan och återsamlades på ölkafèet på skogatan för lunch och debriefing i traumaförebyggande syfte.

/Stambecco

5 kommentarer:

Unknown sa...

Exakt var vid Södervärn brukar ni träffas? Hur känner man igen er?

Vill gärna hänga med och cykla en sväng framöver :)

Anonym sa...

Det är inte mycket med vinterncyklingen på lördagar. Vi gjorde ett (höst-)försök men bl a jag krockade med min hoj så all gruppcykling är nog ganska nerlagd fram till i vår.

/compagno

Anonym sa...

Lite bilder från eventet:

http://pa.photoshelter.com/gallery-slideshow/G0000r48sfd7_JZE/


/r

Anonym sa...

Miljöfrågan har blivit en idébas för sekter....

Pontus sa...

Hallå grabs!

Träffde delar av CKRM en sn lördagsnatt för inte länge sen. Vi pratade vin och cykelfilm.
Jag har som sagt en hel hög med klart sevärda filmer men är tyvärr sällan hemma. Filmkväll kanske någon gång?

Hur går det förresten med vätternplanerna?
Mitt knä är tyvärr fortfarande inte alls vad det borde men jag kämpar på. Vet dock inte om jag klarar ett helt varv runt vättern men halva ska knät fan klara.
Planerna ser ut hur?