tisdag 7 oktober 2008

Kort – & gott?


Filmtips:
Om ni missade ”Half Nelson” från 2006, se till att åtgärda denna blunder. Ryan Goslin som innan dess varit en ganska blek skådis gör här en paradroll i en lågbudgetrulle som inte fick den framgång den förtjänade. En hel del om skolan, men också om naket, hårt beprövad vänskap och politik.

Persbrandt
har jag inget emot, förutom som skådis. En mer förutsägbar dito är möjligen Helena Bergström - tänk er de båda i en film av Nutley där hon är ett asförbannat fyllo och han bara gråter. Vill se!

Gangsters
och galningar tar sig in både här & där. Och precis som de beblandar sig med vanligt folk mitt på stan så hamnar de numer också som chefer i våra bibliotek. Den senaste i raden tyvärr här i Malmö och heter Elsebeth Tank (bara en sån sak). Hon vill nämligen införa (uppfuckad-multinationell-hamburgerkedjas-namn) som sponsor för barnbiblioteksdelen! Varför inte låta vapenindustrin dra sitt strå till stacken också? Om inte ens barnbiblioteken kan fredas från samhällets värsta kommersiella intressen - var ska man ta vägen?


Utelistan
domineras annars av Nöjesguiden. De har på eget grepp listat sig själva rätt ner i skiten. Totalt ointressanta!

Bildkonst
är däremot intressant ibland men svår att hitta, apropå den senaste konstnatten. Jag vill ha konst som slår en på käften. Tips?

/Capitano

Inga kommentarer: